Regisztráció Blogot indítok
Gasztro

Anyukám Főzte: Túrós pite

Hozzávalók: Tészta: 50 dkg teljes kiőrlésű liszt3 dkg negyedannyi édesítő  1 csomag sütőpor 25 dkg vaj vagy margarin 1 kis tejföl 2db tojássárgája Töltelék: 50 dkg túró 3 tojás5 dkg negyedannyi édesítő1 csomag vaníliás cukor1 db citrom vagy narancs reszelt héjaElkészítése:Először keverjük össze a lisztet, az édesítőt és a sütőport, majd morzsoljuk bele a vajat. Adjuk hozzá a tejfölt és a tojássárgákat, majd gyúrjuk össze a tésztát, ezután tegyük…

Helló Curry!: Csirke vindaloo

Ismét érkezik egy igencsak ismert indiai étel, ez a csirke vindaloo receptje. Van ám történelme is ennek az ételnek. Az 1500-as években Goa (India nyugati partja) portugál hódítás alatt állt, így óhatatlanul a 2 nép gasztronómiája fuzionált. A portugálok által behozott ecetes marinád az indiai fűszerekkel lett felturbózva. Eredetileg sertéshúsból készült, de a későbbiekben csirkével is készítették. Ma már az éttermek étlapján mindkét verzió…

Ínyenc Fenevad: Szamóca vagy eper? Biztosan a jó gyümölcsöt veszed?

Javában tart az eperszezon, vagy netán a szamócaszezon? A piaci standok roskadoznak a jó esetben finom, lédús és édes gyümölcsöktől, rosszabb esetben pedig a gyönyörű piros külső mögött íztelen termés rejlik. Persze most nem a görög eperre, hanem a hazai, magyar termékre gondolok. Találunk köztük egészen aprótól az extra nagy méretű, már-már öklömnyi nagyságú gyümölcsökig – de vajon tényleg azt vesszük-e, ami a táblára ki van írva, és helyesen…

Bátor nyúl konyhája: Avokádós virslis falatok.

Könnyen elkészíthető, igazán finom reggeli vagy vacsora. Önállóan is pompás, de gazdagíthatjuk még sajttal, főtt tojással. Hozzávalók 3 személyre: 2 érett avokádó, személyenként 1 pár virsli, 2 szem paradicsom, 1 közepes fej salotta vagy lilahagyma, só, frissen őrölt bors, bazsalikoom, 1 evőkanál citromlé, 1 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál vaj, kevés olivaolaj.   Az egyik avokádóból krémet készítünk a vaj, citromlé, reszelt…

Csabi Konyhája: GYULAI KOLBÁSZOS TAVASZI PIZZA a Don Pepe havi ajánlata

Tavaly már két alkalommal is a Gyulai Kolbász került a Don Pepe havi ajánlatainak középpontjába, most pedig ismét ez a főszereplő az akciós kínálatban. A már jól ismert VASÁRNAP REGGELI! PIZZA és GYULAI KOLBÁSZOS LEGÉNY LEPÉNY mellett ezúttal újdonságként a GYULAI KOLBÁSZOS TAVASZI PIZZA is a kínálatot erősíti, amit a békásmegyeri étteremből rendelve teszteltem le. (4290.-) Mondhatni egy eléggé harmonikus, kiugró őrületektől mentes…

sörfigyelő: Indoor 2024

2024. február 23 és 24 között sikeresen megrendezésre került a VIII. Indoor sörfesztivál a Várkert Bazárban. Beszámolónkat olvassák.                           Maga a rendezvényhelyszín teljesen jó volt, színvonalas, elég tágas, leszámítva azt az összesen 2 csúcsórát, amikor lapulva kellett előrejutnom a tömegben. De az előtér még a csúcsponton is szellős volt. Nem azért, mert nem jött el sok látogató, hanem mert relatíve kevesebb…

Gourmetchef: Kubikos tarhonya

Kubikos tarhonya Kedves Látogatók! Megosztom veletek az egyik kedvenc tarhonyás receptemet, ami előételként és főételként is fogyasztható. Egyszerű elkészíteni és nagyon finom. A recept 2-4 adagra: Hozzávalók 50 dkg burgonya 25 dkg tarhonya 15 dkg füstölt kolbász / lehet csípős is / 20 dkg füstölt szalonna 2 db közepes fej vöröshagyma 1 db fehér paprika 2 db paradicsom 5 dkg sertés zsír só, bors, fűszerpaprika, piros arany vagy erős…

Boldogság a konyhában: Kölesfasírt

Egészséges fasírt? Naná, a kölesfasírt! :) Erről a fasírtról meg nem mondod, hogy kölesből készült!  Hozzávalók kb. 12 db-hoz: 250 g köles 2 tojás kb. 4 evőkanál zsemlemorzsa (lehet gluténmentes is) 2 teáskanál pirospaprika 1 db apróra vágott vöröshagyma (fontos, hogy tényleg nagyon apró legyen) 2 teáskanál majoránna  ízlés szerint só, bors   Fontos, hogy a kölest felhasználás előtt, hideg vízben többször mossuk át. Majd tegyük fel…

SütiSári: Mosolyog, hókuszpókusz, máris fejünkön van a kinder kókusz!

A tésztához: 4 db tojás 100 g cukor 150 g olaj 200 g liszt 50 g tej 1 csomag sütőpor 1 teáskanál só 25 g kakaópor Kókuszkrém: 3 dl tej 1 csomag vaníliás pudingpor 3 ek. kókuszkrém 2 ek. kókuszkrém A krémhez: 5 ek. méz 2 kk. vanília aroma 40 g kókuszreszelék 250 g mascarpone 1 csomag expressz zselatin 250 g habtejszín kinder burkolása: 200 g étcsoki 25 g vaj 35 g tejszín Elkészítése: A tojásokat a…

Anyukám Főzte: Borsós gombapörkölt rizzsel

Hozzávalók: 25 dkg gomba 10 dkg borsó 1 fej lilahagyma 1-2 evőkanál olaj 1 teáskanál pirospaprika só bors Elkészítése: A hagymát megpucoljuk, felkockázzuk, majd olajban megpároljuk. Mikor a hagymánk megpárolódott, hozzáadjuk a megmosott, felszeletelt gombánkat és a zöldborsót. Összeforgatjuk, ízlés szerint befűszerezzük és főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak és a leve elfő. Közben a rizst is kifőzzük, együtt tálaljuk! Jó étvágyat! :)

Csabi Konyhája: Paradicsomos-ricottás tészta

A blog rendszeres olvasói már biztos jól tudják, hogy nagy tészta rajongó vagyok és most pont kapóra is jött egy jópofa recept, amibe belefutottam annak idején és elmentettem későbbre. A recept lényege, hogy a paradicsomot és a fokhagymát megsütjük sütőben, majd ricottával és bazsalikommal összeturmixolva kapjuk meg a mennyei szószt a tésztához és persze nem maradhat el a megfelelő mennyiségű sajt hozzáadása sem. Jelen esetben pedig én még némi…

Modern háziasszony: Epres rétes

Kávés süteményt akartam keresni a neten, amikor is a Street Kitchenen szembejött ez az epres rétes. Ettem már többféle rétest, de eprest még nem, sőt hírét se hallottam, úgyhogy elszaladtam a boltba a hozzávalókért, és másnap elkészítettem az ebédhez ezt a süteményt. Mindenkinek nagyon ízlett, nagyon könnyű és finom, ezért a hamarosan megrendezendő családi összejövetelre is ezzel állítok be. Csak akkor jóval többet sütök belőle. Az alábbi…

Ínyenc Fenevad: Könnyű olasz nyári saláta: itt az eredeti caprese

Az olasz konyha már rég belopta magát a szívünkbe, imádjuk a tésztát és a pizzát, manapság már a klasszikus olasz vacsora második fogásait is elkezdtük megismerni, de a salátákkal még gondban vagyunk. A capresét mindenki ismeri, de idehaza főleg szendvicsekben, húsok mellé, vagy előételként fogyasztjuk nagyon minimális adagban. Pedig a caprese önmagában is megállja a helyét, de csak akkor, ha – mint ahogy a többi olasz fogásnál – kiváló…

A Két Cica Konyhája: „Mindenmentes” banánkenyér kávéval és mogyoróval

Nemrégiben látogatást tettem a Café Frei és az Aldi rendezvényén, ahol megkóstoltam közös fejlesztésüket, a csokis-mogyorós és a szilvás gőzgombóc ízű kávét. A szilvás (a gőzgombóc csak asszociáció) espresso formájában, a csokis-mogyorós lattéban ízlett jobban (ezt rizstejjel ittam). A csokis-mogyorós lattét ízlelgetve, beszívva az illatát egyértelműen valamilyen karakteres ízű süteményre asszociáltam és el is kezdtem lapozgatni a fejemben a…

Anyukám Főzte: Töltött káposzta sonkalében főzve

Hozzávalók: 2 kg savanyú káposzta 3 közepes fej vöröshagyma 3 evőkanál sertészsír 1-2 teáskanál pirospaprika 5-6 darab babérlevél Gombócokhoz: 1 kg darált sertéshús 10 dkg rizs (ízlés szerint) 2 tojás só bors Elkészítése: Először keverjük be, formázzuk meg a gombóc hozzávalóit. Majd pucoljuk meg, mossuk le, kockázzuk fel a vöröshagymát és zsíron dinszteljük meg. Szórjunk rá pirosparikát, keverjük össze, majd rakjunk rá egy sor savanyú káposztát…

àlabeck: Ketyós zöldségköretek

Írta: SZIGETI TAMÁS A ketogén konyhában a fehérje köré szervezzük az ételt, de minden étkezéshez érdemes köretként zöldséget készíteni. Itt mintegy referenciaként összefoglalnám a leggyakoribb ketokompatibilis zöldségköreteket, felsorolásszerűen, mi mihez illik – szerintem. Ötletadónak, ha már csak ez hiányzik: tessék, csak tessék! Külön kiemelném, mennyire klassz tud lenni, ha a tányéron van sült-főtt és nyers zöldség is, remekül emeli…

világevő: Új-zélandi kalandok rengeteg fotóval, egy kis maori konyhával és pitével

Új-Zélandnak nemzeti madara ugyan van, a kiwi, ami ezúttal nem gyümölcs, hanem egyben a nép tagjaira utaló becenév is, de a nemzeti eledele talán nem annyira egyértelmű, mint mondjuk nálunk a pörkölt. Ez talán annak is köszönhető, hogy a legtöbb népszerű étel nem "őshonos", hanem erőteljes európai hatásokat mutat, a maori kultúra egyelőre(?) nem annyira meghatározó, hogy mondjuk a hangi, egy hagyományos, földbe ásott technikával, különböző…

Anyukám Főzte: Kapros zeller-karalábé főzelék fasírttal

Hozzávalók: Főzelékhez: 1 nagy fej zeller 2-3 fej karalábé 175 g tejföl 1 evőkanál liszt kapor Fasírthoz: 30 dkg darált sertéshús 1 tojás só paprika bors 2-3 gerezd fokhagyma Elkészítése: Megpucoljuk, megmossuk, felkockázzuk a zellert és a karalábét. Lábosba tesszük és annyi vízzel felengedjük, hogy ellepje. Mikor puhára főtt, tejföllel-liszttel behabarjuk, hozzáadjuk a kaprot. Ezután a fasírt hozzávalóit összegyúrjuk, kis gombócokká formázzuk,…

még több találat...